Jens Vikingsson 

Jag har arbetat i Alvesta, Karlshamn och Tingsryds kommun som måltidschef, och har dessförinnan en gedigen erfarenhet som kock på flera högt rankade privata restauranger. Jag har dessutom yrkeslärarexamen och 11 års erfarenhet av teoretisk och praktisk undervisning. Som före detta kock, kökschef, restauranglärare och måltidschef har jag naturligtvis stor insyn i och kunskap om branschen och dess villkor och stor erfarenhet av att arbeta med mat och hållbarhet, inte minst utveckling av användandet av ekologisk och på andra sätt hållbar mat.


Numera driver jag företaget Måltidsresurs där och erbjuder där igenom utbildningar och seminarier för kökspersonal, kostchefer med flera och även utvecklar hållbara recept.


Kontakta Jens

Telefon: 070-7514569

Mail: jens@ekobussen.nu


Josefine LarssonI grunden är jag utbildad kostekonom men har också praktisk erfarenhet från både butik och restaurang. I början av 2005 startade jag företag och stöttade olika livsmedelsföretagare i livsmedelshygien och säkerhet.


Sedan har jag även arbetat som marknads- och regelutvecklare, inriktning restaurang och storkök, på KRAV. Men nu står jag åter igen på egna ben och är ute och inspirerar olika aktörer i måltidsbranschen.


Idag kombinerar jag mina kompetenser inom områdena livsmedelssäkerhet och hållbarhet som jag anser i mångt och mycket hänger ihop med varandra. Genom mitt samarbete med KROGARNA.se så säljer jag också webbaserade utbildningar i livsmedelshygien.


Kontakta Josefine

Telefon: 072-3367200

Mail: josefine@ekobussen.nu